Ελευθερία - Yoga Instructor

Η Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άρχισε να ασκείται εβδομαδιαία στη παραδοσιακή Αστάνγκα γιόγκα το 2009, όπου έκτοτε αφιερώθηκε στο σύστημα.

Η πρώτη της εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 200 ωρών πραγματοποιήθηκε από το «Yoga & esoteric studies school of Crete in association with the Hellenic center of Bio-Psycosynthesis» υπό τη διοργάνωση της δασκάλας Γιόγκα Καραντζίκου Αρετής και του Emanuelo Argento.

To 2013-2014 εξουσιοδοτήθηκε να διδάσκει την παραδοσιακή Ashtanga Vinyasa Yoga από τον Manju P. Jois γιος του Shri K. Pattabhi Jois «Teacher training in Ashtanga Yoga», σε εκπαιδευτικά σεμινάρια δασκάλων που πραγματοποιεί στο Ρέθυμνο, της Κρήτης τον οποίο συνεχίζει να ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

 

 

Έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα για παιδιά  Flower Kids Yoga από τη δασκάλα γιόγκα Χριστίνα Μάτση πιστοποιημένη από την Αμερικάνικο Οργανισμό Πιστοποίησης Yoga Alliance Registered Children’s Yoga teacher.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Αστάνγκα Γιόγκα με David Swenson, Eddie & Jocelyn Stern στην Αθήνα, από τους πρώτους μαθητές του Shri K. Pattabhi Jois, Vinyasa Krama workshop με Matthew Sweeney στη Βιέννη (Αυστρία) καθώς και σεμινάρια Jivamucti Yoga, Τhai Yoga Massage, Raw Food Eating και Reflexology.

 To 2011 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Χοροθεραπείας στο Παρίσι με την France Shott Billman Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια- Χοροθεραπεύτρια καθώς και σεμινάρια χοροθεραπείας για τη θεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού από το Σύλλογο Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με Κωνσταντίνο Μίχο, Δάφνι Κόκκινο και Νίνα Δίπλα.

Παράλληλα διαθέτει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και κατέχει με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη «Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με ειδίκευση στην Επιδημιολογία στο τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Συνεργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  με την εφαρμογή θεραπευτικών ομάδων χαλάρωσης και αναπνοής σε ενήλικες και εφήβους στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Internus Καργάκης Εμμανουήλ.

Η Ελευθερία ειναι θεραπεύτρια Universal White Time Healing Level 1 και εξασκεί ενεργειακές θεραπείες στο χώρο της.Η Ελευθερία το 2013 ξεκίνησε τη διδασκαλία της παραδοσιακής Ashtanga Vinyasa yoga σε στούντιο που διατηρεί στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ παράλληλα συνεχίζει τη διδασκαλία της και σ’ άλλους εναλλακτικούς χώρους. Αν και τη χαρακτηρίζει η αφοσίωση στο παραδοσιακό σύστημα της Ashtanga yoga, το οποίο διατηρεί ως βάση στη διδασκαλία της λαμβάνει, ως γνώμονα την διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα κάθε μαθητή. Ενώ, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στόχος της είναι να μοιραστεί και να  διαδώσει τη γνώση και τη πρακτική της γιόγκα.

Περισσοτερες Εικονες