Ενεργειακές Θεραπείες : Universal White Time Healing

Τα Η Ενεργειακή θεραπεία Universal White Time Healing αποτελεί μια πανάρχαιη τέχνη θεραπείας που δρα σε σωματικό,ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.Αποτελεί ατομική θεραπεία που δρα στον χώρο χρόνο επηρεάζοντας και δουλεύοντας παρελθόν παρόν και μέλλον.Το άτομο από την πρώτη κιόλας θεραπεία αισθάνεται τα οφέλη σε επίπεδο χαλάρωσης και ευεξίας.Η θεραπεία απευθύνεται σε όλα τα άτομα τα οποία επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να ανοίξουν νέους ορίζοντες.Η θεραπεία λειτουργεί συμπληρωματικά ως μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, όπου το άτομο συμβουλεύομενο τον θεραπευτή μπορεί να οργανώσει το προγραμμα θεραπείας του στο χρόνο.

Τα οφέλη της θεραπείας μπορούν να αναλυθούν σε επίπεδο κοινωνικό, ψυχικό, συναισθηματικό, πνευματικό και σωματικό.Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας οι ενέργειες στο σώμα έρχονται σε ισορροπία και αποβάλλονται αρνητικές συνδέσεις του νου από το ψυχοσυναισθηματικό σώμα.

 

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολής Yogini studio από εκπαιδευμένους καταρτισμένους δασκάλους στη συγκεκριμένη μέθοδο του Universal White Time Healing. Η θεραπεία πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και διαρκεί περίπου μια με μιάμιση ώρα ανάλογα με τον θεραπευόμενο.Επικοινωνίστε με την Υπεύθυνη των Ενεργειακών θεραπειών Λουκαδάκη Ελευθερία τηλ.6944307916 info@yogini.gr για να ενημερωθείτε για το κόστος.

Περισσοτερες Εικονες

Δέσποινα - Yoga & Pilates Instructor

Η Δεσποινα γεννήθηκε στο Κληβελαντ ΗΠΑ αλλα σε πολυ μικρη ηλικια επεστρεψε με την οικογενεια της στην Ελλαδα  στο Ηράκλειο της Κρήτης οπου και μεγαλωσε. Άρχισε να ασκείται εβδομαδιαία στη παραδοσιακή Αστάνγκα γιόγκα το 2009 όπου έκτοτε αφιερώθηκε στο σύστημα. 

Η πρώτη της εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα ηταν το Σεπτεμβρη του  2016 οπου εξουσιοδοτήθηκε να διδάσκει την παραδοσιακή Ashtanga Vinyasa Yoga από τον Manju P. Jois γιος του Shri K. Pattabhi Jois «Teacher training in Ashtanga Yoga», σε εκπαιδευτικο σεμινάριο δασκάλων στην Αθηνα, στο Ashtanga yoga community of Greece.

Πραγματοποιησε εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα για παιδιά Flower Kids Yoga από τη δασκάλα γιόγκα Χριστίνα Μάτση πιστοποιημένη από την Αμερικάνικο Οργανισμό Πιστοποίησης Yoga Alliance Registered Children’s Yoga teacher

 

 

Έχει παρακολουθήσει εντατικό σεμινάριο Αστάνγκα Γιόγκα με Eddie & Jocelyn Stern στην Αθήνα, από τους πρώτους μαθητές του Shri K. Pattabhi Jois , καθώς και σεμινάρια  Αστανγκα και Vinyasa Krama με την Αρετη Καραντζικου, Τhai Yoga Massage με την Παγωνα Παρασκευα, Raw Food Eating  και σεμιναριο Partner Acrobatics στην Ισπανια με τους Emily Baxter , Niko Douwes, και Lorenzo Bezzi, .επισης εχει κανει σεμιναριο ακροβατικης  γιογκα με την Μπετυ Παπαδοπουλου στην Αθηνα και σεμιναρια Acroyoga  με τον Κωνσταντινο Καραφουλιδη στην Αθηνα και τα Χανια και δυο φορες με την Αρετη Τζιρου στο Ηρακλειο της Κρητης (πιστοποιημενοι δασκαλοι της Acroyoga). Σεμιναριο vinyasa yoga “Flow to handstand” και "Αcrobatic flexibility" με την Αρετη Τζιρου στο Ηρακλειο Κρητης και Yin yoga με τον Αντωνη Καμπιτακη.

Εχει κανει μαθηματα aerial yoga και ακροβατικης και συμμετεχει καθε χρονο στο “Dutch acrobatic convention” .

Παρακολουθησε εκπαιδευση δασκαλων και κατεχει πιστοποιηση pilates mat level 1 απο το StudioOne (Greek institude of fitness) το Σεπτεμβριο του 2017.

Εχει παρει διπλωμα στο Universal White time Healing με την Yvonne Ritzen που περιλαμβανει: contact healing, Chakra balancing, Cleaning of auras, distance healing for people and situations , healing animals, plants, weather and material things.

Παράλληλα διαθέτει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονων Μηχανικων του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου της Αθηνας το 2008.

H Δεσποινα συμμετεχει στην διδασκαλια στο Ashtanga Vinyasa yoga στούντιο της Ελευθεριας με αγαπη και αφοσιωση στη yoga και στους μαθητες, προσφεροντας εκτος απο μαθηματα ashtanga vinyasa, vinyasa flow hatha και partner yoga μαζι με την Ελευθερια. Συνεχιζει να παρακολουθει σεμιναρια στην Ελλαδα και το εξωτερικο με σκοπο να εμβαθυνει ακομη περισσοτερο και να προσφερει.

Περισσοτερες Εικονες

Ελευθερία - Yoga Instructor

Η Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άρχισε να ασκείται εβδομαδιαία στη παραδοσιακή Αστάνγκα γιόγκα το 2009, όπου έκτοτε αφιερώθηκε στο σύστημα.

Η πρώτη της εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 200 ωρών πραγματοποιήθηκε από το «Yoga & esoteric studies school of Crete in association with the Hellenic center of Bio-Psycosynthesis» υπό τη διοργάνωση της δασκάλας Γιόγκα Καραντζίκου Αρετής και του Emanuelo Argento.

To 2013-2014 εξουσιοδοτήθηκε να διδάσκει την παραδοσιακή Ashtanga Vinyasa Yoga από τον Manju P. Jois γιος του Shri K. Pattabhi Jois «Teacher training in Ashtanga Yoga», σε εκπαιδευτικά σεμινάρια δασκάλων που πραγματοποιεί στο Ρέθυμνο, της Κρήτης τον οποίο συνεχίζει να ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

 

 

Έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα για παιδιά  Flower Kids Yoga από τη δασκάλα γιόγκα Χριστίνα Μάτση πιστοποιημένη από την Αμερικάνικο Οργανισμό Πιστοποίησης Yoga Alliance Registered Children’s Yoga teacher.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Αστάνγκα Γιόγκα με David Swenson, Eddie & Jocelyn Stern στην Αθήνα, από τους πρώτους μαθητές του Shri K. Pattabhi Jois, Vinyasa Krama workshop με Matthew Sweeney στη Βιέννη (Αυστρία) καθώς και σεμινάρια Jivamucti Yoga, Τhai Yoga Massage, Raw Food Eating και Reflexology.

 To 2011 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Χοροθεραπείας στο Παρίσι με την France Shott Billman Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια- Χοροθεραπεύτρια καθώς και σεμινάρια χοροθεραπείας για τη θεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού από το Σύλλογο Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με Κωνσταντίνο Μίχο, Δάφνι Κόκκινο και Νίνα Δίπλα.

Παράλληλα διαθέτει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και κατέχει με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη «Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με ειδίκευση στην Επιδημιολογία στο τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Συνεργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  με την εφαρμογή θεραπευτικών ομάδων χαλάρωσης και αναπνοής σε ενήλικες και εφήβους στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Internus Καργάκης Εμμανουήλ.

Η Ελευθερία ειναι θεραπεύτρια Universal White Time Healing Level 1 και εξασκεί ενεργειακές θεραπείες στο χώρο της.Η Ελευθερία το 2013 ξεκίνησε τη διδασκαλία της παραδοσιακής Ashtanga Vinyasa yoga σε στούντιο που διατηρεί στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ παράλληλα συνεχίζει τη διδασκαλία της και σ’ άλλους εναλλακτικούς χώρους. Αν και τη χαρακτηρίζει η αφοσίωση στο παραδοσιακό σύστημα της Ashtanga yoga, το οποίο διατηρεί ως βάση στη διδασκαλία της λαμβάνει, ως γνώμονα την διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα κάθε μαθητή. Ενώ, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στόχος της είναι να μοιραστεί και να  διαδώσει τη γνώση και τη πρακτική της γιόγκα.

Περισσοτερες Εικονες

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Η αίθουσα διδασκαλίας γιόγκα αποτελεί ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και προσωπική δουλειά. Διατηρούμε ολιγομελή τμήματα, ώστε κάθε ασκούμενος να λαμβάνει τη κατάλληλη προσοχή στη δόμηση της πρακτικής του στο παραδοσιακό σύστημα της Αστάνγκα γιόγκα. Η διδασκαλία της παραδοσιακής Αστάνγκα γιόγκα ξεκίνησε στο χώρο μας το 2013 με αγάπη και σεβασμό προς το μαθητή που θα ήθελε να ασκηθεί ψυχή και σώματι σε μία τόσο βαθειά πρακτική.

Περισσοτερες Εικονες

  • Yogini_Studio
  • Yogini_Studio
  • Yogini_Studio
  • Yogini_Studio

Partner Acrobatic Yoga

Acro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing textAcro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text

Acro Yoga - Video text misssing text 

Περισσοτερες Εικονες

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Yoga

Γιόγκα είναι η επιστήμη της ευζωίας η οποία πραγματώνεται ενσωματωμένη στην καθημερινή ζωή, επεμβαίνοντας σε όλες τις πτυχές που συνθέτουν την ύπαρξή μας – σώμα, ζωτική ενέργεια, νους, συναίσθημα, ψυχή και πνεύμα.

Η λέξη γιόγκα στα σανσκριτικά (αρχαία ινδικά) σημαίνει “ένωση”. Με πνευματικούς όρους, είναι η ενότητα της ατομικής με τη συλλογική συνείδηση. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, είναι η εναρμόνιση σώματος, νου και πνεύματος, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από συγκεκριμένες σωματικές και νοητικές τεχνικές, που μας προετοιμάζουν για την ένωση με την ανώτερη πραγματικότητα.Η πρακτική της γιόγκα ξεκινάει με το σώμα μας, που μας είναι πιο γνώριμο και οικείο. Όταν υπάρχει δυσαρμονία στο σώμα, τότε τα όργανά μας λειτουργούν με αντιπαλότητα, γεννώντας ασθένειες. Η γιόγκα αποσκοπεί πρωτίστως να εναρμονίσει το συντονισμό των διαφορετικών λειτουργιών ώστε ολόκληρο το σώμα να είναι υγιές.

Η γιόγκα αποτελεί μία ολοκληρωμένη επιστήμη της ζωής που έχει την καταγωγή της στην Ινδία εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Είναι το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης στον κόσμο, ανάπτυξης που περιλαμβάνει το σώμα, το νου και το πνεύμα. Οι αρχαίοι γιόγκις είχαν μία βαθειά κατανόηση της ουσιαστικής φύσης του ανθρώπου και αυτών που χρειάζεται για να ζει σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Αντιλαμβάνονταν το φυσικό σώμα σαν ένα όχημα, με το νου σαν οδηγό, την ψυχή ως αληθινή ταυτότητα του ανθρώπου και τη δράση, το συναίσθημα και τη διάνοια σαν τις τρεις δυνάμεις οι οποίες επιδρούν στο σώμα-όχημα. Για να υπάρχει πλήρης ανάπτυξη αυτές τις τρεις δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία. Εξετάζοντας την αλληλεξάρτηση του σώματος και του νου, δημιούργησαν μία μοναδική μέθοδο διατήρησης αυτής της ισορροπίας μία μέθοδο που συνδυάζει όλες τις κινήσεις που χρειάζονται για τη φυσική υγεία με τις τεχνικές της αναπνοής και του διαλογισμού που εξασφαλίζουν ηρεμία του νου.

Ιστορικά Στοιχεία

Η αρχή της γιόγκα χάνεται μέσα στα νέφη του χρόνου αφού η γιόγκα θεωρείται μία θεία επιστήμη της ζωής, που αποκαλύφθηκε σε φωτισμένους σοφούς μέσα από το διαλογισμό. Η πιο παλιά αρχαιολογική μαρτυρία της ύπαρξης της αντιπροσωπεύεται από έναν αριθμό πέτρινων σφραγίδων που δείχνουν εικόνες σε γιόγκικες στάσεις και που ξεθάφτηκαν στην Ινδική κοιλάδα και χρονολογούνται πάνω από 3000 π.Χ. περίπου. Η πρώτη αναφορά της γιόγκα γίνεται στην τεράστια συλλογή των γραφών που ονομάζονται Βέδες, τμήματα των οποίων χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2500 π.Χ. Οι Ουπανισάδες συγκροτούν το μεταγενέστερο τμήμα των Βεδών, που εξασφαλίζουν το θεμέλιο της γιόγκικης διδασκαλίας και της φιλοσοφίας της γνωστής Βεδάντα. Κεντρική ιδέα της Βεδάντα είναι η ιδέα μιας απόλυτης πραγματικότητας ή συνείδησης, γνωστής ως Βράχμαν, που αποτελεί τη βάση ολόκληρου του σύμπαντος.

Περίπου στον 6ο αιώνα π.Χ. εμφανίζονται δύο μεγάλα επικά ποιήματα η Ραμαγιάνα, γραμμένη από τον Βαλμίκι και η Μαχαμπαράτα, γραμμένη από τον Βυάσα και η οποία περιλαμβάνει τη Μπαγκαβαντ Γκίτα, ίσως τη πιο γνωστή απ’ όλες τις γιόγκικες γραφές. Στην Γκίτα ο Θεός ή Βράχμαν ενσαρκωμένος σαν Κύριος Κρίσνα εκπαιδεύει τον πολεμιστή Άρτζουνα στη γιόγκα, ιδιαίτερα στο πώς να πετύχει την απελευθέρωση εκπληρώνοντας τα καθήκοντα μέσα στη ζωή.

Σύγχρονη ζωή

Τα τελευταία χρόνια, ιατρικές έρευνες έχουν αρχίσει να παρατηρούν τα αποτελέσματα της γιόγκα . Μελέτες έχουν δείξει, ότι η χαλάρωση του σώματος ανακουφίζει αποτελεσματικά την υπέρταση και ότι η τακτική πρακτική των άσανας και της πραναγιάμα μπορεί να βοηθήσει σε παθήσεις όπως είναι η αρθρίτιδα, η αρτηριοσκλήρυνση, η χρόνια κόπωση, το άσθμα, κιρσούς, καρδιακές παθήσεις κ.α. Τα εργαστηριακά πειράματα έχουν επιβεβαιώσει την ικανότητα των γιόγκις να ελέγχουν συνειδητά αυτόνομες ή ακούσιες λειτουργίες, όπως είναι η θερμοκρασία, τους χτύπους της καρδιάς και την πίεση του αίματος.

 Μία μελέτη της Χάθα Γιόγκα για έξι μήνες έδειξε τα εξής αποτελέσματα: σημαντικά αυξημένη χωριτικότητα των πνευμόνων και αναπνευστική ικανότητα, βελτίωση της δύναμης και της αντοχής, μείωση του βάρους του σώματος και μείωση στη χοληστερίνη και στο ζάχαρο του αίματος. Συγκροτούν ένα σταθερό και δυναμωτικό αποτέλεσμα πάνω στα φυσικά συστήματα του σώματος. Σήμερα δε μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα της γιόγκα τόσο στην θεραπευτική και στην προληπτική ιατρική.

Ο καθ’ ένας μπορεί να ασκήσει τη Γιόγκα. Οι στάσεις της γιόγκα ή άσανας γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, τεντώνοντας και εναρμονίζοντας τους μυς και τις αρθρώσεις, την σπονδυλική στήλη και ολόκληρο το σκελετικό σύστημα. Επιδρά τόσο στο σώμα όσο και στα εσωτερικά όργανα, τους αδένες και τα νεύρα, κρατώντας τα όλα σε λαμπερή υγεία. Απελευθερώνοντας τη φυσική και νοητική ένταση ενώ οι ασκήσεις της γιόγκικης αναπνοής ή πραναγιάμα αναζωογονούν το σώμα και βοηθούν στον έλεγχο του νου. Η πρακτική της θετικής σκέψης και του διαλογισμού δίνει αυξημένη διαύγεια, νοητική δύναμη και ικανότητα συγκέντρωσης.

Περισσοτερες Εικονες

Ashtanga Vinyasa Yoga

Η Αστάνγκα Βινυάσα γιόγκα, όπως διδάσκεται σήμερα προέρχεται από το αρχαίο σύστημα που ο Vamana Rishi κατέγραψε στο κείμενο Yoga korunta. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ο Sri Tirumalai Krishnamacharya έλαβε τη διδασκαλία αυτού του κειμένου από τον Guru Rama Mohan Brahmachari και στη συνέχεια τη μετέδωσε στον κύριο υποστηρικτή της και σύγχρονο γκουρού  Sri K. Pattabhi Jois που από την πόλη Mysore της Ινδίας τη διέδωσε σ’ όλον τον κόσμο.

Η λέξη Αστάνγκα προέρχεται από τις σανσκριτικές αστ, που σημαίνει οκτώ και άνγκα, που σημαίνει "κλαδιά" ή "μονοπάτια". Αστάνγκα σημαίνει οκταπλό μονοπάτι όπως το κατέγραψε ο σοφός Patanjali στο κείμενο Yoga Sutras. Η προετοιμασία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στη Ράτζα Γιόγκα (Rāja yoga) προκειμένου να επιτευχθεί η λεπτοφυής αντίληψη της Πραγματικότητας ονομάζεται "aṣṭānga yoga".Η Ράτζα Γιόγκα κυριολεκτικά σημαίνει “Βασιλική Γιόγκα” και είναι ένα ολιστικό σύστημα που θεμελίωσε ο Ινδός σοφός Patanjali στα Yoga Sutras, τους περίφημους “Αφορισμούς του Πατάντζαλι”. Απώτερος στόχος της είναι η καλλιέργεια αρετών μέσω της ενδοσκόπησης και του διαλογισμού, που σταδιακά μας οδηγούν στην αυτοπραγμάτωση, μας επιτρέπουν δηλαδή να αγγίξουμε την αληθινή θεϊκή φύση μας (σαμάντι)..

Τα οκταπλό μονοπάτι της αστάνγκα γιόγκα είναι:

Γιάμας (Yamas) Ηθικές αρχές
Νιγιάμας (Niyamas) Κανόνες Συμπεριφοράς
Άσανα (āsana) Στάσεις του σώματος
Πραναγιάμα (prāṇāyāma) Έλεγχος της αναπνοής
Πρατιαχάρα (pratyāhāra)Εσωτερίκευση και απόσυρση των αισθήσεων
Νταράνα (dhāraṇa) Συγκέντρωση του νου
Ντιάνα (dhyāna) Διαλογισμός
Σαμάντι (samādhi) Ένωση με το Θείο-Θέωση

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά της αστάνγκα γιόγκα είναι:

Vinyasa είναι ο απόλυτος συγχρονισμός της κίνησης με την αναπνοή με σκοπό την   εσωτερική κάθαρση. Η εσωτερική φωτιά αυξάνεται, το σώμα θερμαίνεται με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την αποβολλή των τοξινών. Το σώμα γίνεται υγιές , ισχυρό, ευλύγιστο και καθαρό.
Ujjayi είναι η αναπνευστική πρακτική που εφαρμόζεται, όπου ο σταθερός ρυθμός και ο ήχος εστιάζονται, ώστε να επιτυγχάνεται μία διαλογιστική συγκέντρωση στη κίνηση επιφέροντας έλεγχο στο νου. Η αναπνοή είναι rechaka και puraka, αυτό σημαίνει ότι εισπνέετε και εκπνέετε. Τόσο η εισπνοή και εκπνοή πρέπει να είναι σταθερή και ισόχρονη. καθώς η αναπνοή αυξάνει την εσωτερική φωτιά και ενισχύει το νευρικό σύστημα.
Bandhas τα ενεργειακά κλειδώματα στο σώμα είναι mula, uddiyana και jalandara bandha τα οποία κατευθύνουν και διοχετεύουν τη ροή της prana της ζωτικής ενέργειας στο σώμα και παράλληλα υποστηρίζουν τη λειτουργία της αναπνοής και των asana (σωματικών ασκήσεων). Με την ενεργοποίηση των bandhas το σώμα γίνεται πιο δυνατό, σταθερό και ελαφρύτερο για να επιτευχθούν ακόμα και οι πιο προχωρημένες άσανα. Χωρίς bandhas , η αναπνοή δεν θα εφαρμοζόταν σωστά  και οι τεχνικές δε θα έδιναν κανένα όφελος. Όταν η Mula bandha είναι ενεργή τότε επιτυγχάνεται ο έλεγχος του νου.
Dristhi αποτελεί το σημείο εστίασης του βλέματος κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Υπάρχουν εννέα σημεία συγκέντρωσης: η μύτη, ανάμεσα στα φρύδια, τον ομφαλό, αντίχειρα, τα χέρια, τα πόδια, πάνω, δεξιά και αριστερή πλευρά. Το dristhi καθαρίζει και σταθεροποιεί τη λειτουργία του νου.
Tristhana αποτελεί τα τα τρία σημεία προσοχής και δράσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής . Η τριάδα της στάσης (asana), της αναπνοής (ujjayi) και της εστίασης (drishti), που αντιστοιχούν στο σώμα, το νευρικό σύστημα και στο νου.
Αυτά τα τρία είναι πολύ σημαντικά για την πρακτική της γιόγκα,  καλύπτουν τα τρία επίπεδα καθαρισμού και  πάντα πρέπει να εκτελούνται σε συνδυασμό το ένα  με το άλλο.

Το σύστημα της Αστάνγκα γιόγκα περλαμβάνει έξι σειρές:

Primary series η πρώτη σειρά που ονομάζεται Yoga chikitsa (θεραπευτική γιόγκα) καθώς αποτοξινώνει και ενδυναμώνει τον οργανισμό και αποτελεί τη βάση για τις επόμενες σειρές,
Intermediate series η δεύτερη σειρά που ονομάζεται nadi Sodhana που εξαγνίζει και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα,
Advanced A,B,C,D που ονομάζεται Sthira bhaga (μεγαλειώδης γαλήνη)  και αποτελούν τέσσερις ιδιάιτερα προχωρημένες σειρές που ο ασκούμενος ίσως προσεγγίση μετά από πολλά χρόνια πρακτικής στο σύστημα της Αστάνγκα γιόγκα.

 

Η πρακτική της Αστάνγκα γιόγκα απευθύνεται σ’ όλα τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Αποτελεί μία δυναμική παραδοσιακή πρακτική με ιδιαίτερα οφέλη σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής του ατόμου.

Είναι μία σταθερή πρακτική που απαιτεί αφοσίωση και πειθαρχία για να μπορεί να προσφέρει το μέγιστο στο ίδιο το άτομο, όπου με την κατάλληλη καθοδήγηση του ασκούμενου τελικά να επιφέρει την αλλαγή.

 Όπως συνήθιζε να λέει ο Sri K. Pattabhi Jois “κάνετε την πρακτική σας και όλα έρχονται!

Περισσοτερες Εικονες

Video